keskiviikko 3. lokakuuta 2007

Panostusta tulevaisuuteen, sivistys- ja päivähoitopalveluihin

Kirjoitukseni 3.10.2007 ilmestyneessä Kaarina -lehdessä.

Kaupunkimme nettisivuilla lukee, että sivistyslautakunnan tehtävänä on tarjota laadukkaita sivistys- ja päivähoitopalveluita, joilla luodaan hyvät edellytykset elinikäiselle oppimiselle Kaarinassa. Mikäli uskon kaarinalaisia vanhempia, ja miksi en uskoisi, niin tämän hetkinen tilanne ei vastaa tuota lausetta.

Kouluissamme taistellaan tuntikehyksen resurssien riittämättömyyden ja sijaisten määrärahojen kanssa vuodesta toiseen. Myöskään opetusvälineet eivät vastaa kaikilta osin tätä päivää. Kirjoja, liikunta- ja atk-välineitä tulisi nykyistä useammin uusia. Sama koskee myös päivähoidon välineistöä. Lisäksi koko ajan pyritään kasvattamaan ryhmäkokoja välittämättä lastemme opetuksen laadusta. Tällä hetkellä Kaarina on korkealla PISA -tuloksissa, mutta tällaisella suunnan valinnalla tulevaisuus tulee olemaan synkempi.

Ensiarvoisen tärkeää on myös pitää kiinteistöistä huolta. Valkeavuoren koulu tulisi vuoden 2008 aikana remontoida kattojen ja ilmastointien osalta. Myös uusia tiloja tarvitaan kasvavassa Kaarinassa. Uuden Kuusiston koulun ja päiväkodin rakentaminen tulee aloittaa Empon alueelle ensi vuoden aikana. Lähitulevaisuudessa tulemme myös tarvitsemaan Piispanristillä uutta päiväkotia, asukas määrien kasvaessa ja vanhan päiväkodin murentuessa.

Mikko Vuori (sd.)

Ei kommentteja: