Tätä se sitten on se porvareiden neuvottelu tyyli PAKKOLAKI.
Neuvotteluissa yleensä joudutaan molemmin puolin tulemaan vastaan, jotta tulos on molempia vähänkin tyydyttävä. Tehyn tapauksessa ihmettelen mihin neuvottelut ovat hävinneet. Lehdet ja muut mediat ovat täynnä pakkolakia, eikä sanallakaan mainita neuvotteluita. Työryhmähän käy vääntöä sovusta kokoajan. On kokonaan unohdettu tilanteen tärkein asia eli sovun saaminen, jotta julkiset palvelut toimisivat jatkossakin. Jos hallituksen vastaus sovun saantiin on ainoastaan pakkolaki, niin luulen että huonosti tulee käymään. Tehy ei pakkolakia helpolla niele, eikä myöskään unohda. Sen osoittaa jo runsaan 3600 uuden hoitajan uhka irtisanoutua.
Viikko sitten uskoin vielä ratkaisun syntyvän. Veikkasin, että sopimus on hivenen pidempi ja muutaman prosentin korkeampi kuin muilla kunta-alan liitoilla. Nyt aavistelen, että sopua ei synny helpolla, vaan laitetaan kovakovaa vasten.
Ajatuksissani on pyörinyt myös, että onko tämä koko soppa ideologista. Lähinnä kokoomuksen suunnalta on tullut tällainen tunne ajatuksiini. Ajatustani vahvisti myös Erkki Tuomiojan kirjoitus Palkkatyöläisessä (9/2007). Halutaanko tällä tavalla sorruttaa julkisten palveluiden asemaa ja pönkittää yksityistä sektoria. Eikä se auta yhtään, että kaikki neuvotteluosapuolet ovat kokoomuslaisia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti