maanantai 31. joulukuuta 2007

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2008

Vuosi rupeaa olemaan pikkuhiljaa takanapäin. Mennyttä vuotta ajateltaessa tulee ensimmäisenä mieleen, että helppo vuosi se ei ollut.

Eduskuntavaalit eivät menneet nappiin meiltä demareilla. Menetettiin useita paikkoja ja tiputtiin oppositioon. Tietenkin onhan se hyvä välillä katsoa maan menoa oppositiostakin, niin voi taas hallituksessa olla silmät paremmin auki. Mielenkiinnolla odotan seuraavia eduskuntavaaleja, josko sitten pääsi vaikka itsekin ehdolle. Viimeksi jäi niin hilkulle tuo jäsenäänestyksentulos.

Työpaikallanikaan ei vuosi ollut hääppöinen. Käytiin läpi laajat YT-neuvottelut ja jouduttiin hyvästelemään useita työkavereita. Täytyy toivoa, että tuleva vuosi olisi poikkeuksellinen eikä työpaikallani olisi ainuttakaan YT-neuvottelua. Valtakunnallisestikin käytiin neuvotteluja. TUPOn kaatuessa jo alkumetreillä aloitettiin neuvottelut aloittain. Metalli teki työntekijöiden osalta sopimuksen jo ennen kesälomia. Tuosta sopimuksesta olenkin eniten kuullut purnausta. Kenttä ei ollut aivan tyytyväinen saamaansa palkankorotuksiin, eikä Vuorenmaan tapaan toimia. Omalta osaltani pidän kemian toimihenkilöiden sopimusta kohtuullisena, vaikkakin se pohjautuu aikalailla palkkojenosalta metalliin sopimukseen. Tehy oli sitten taas oma lukunsa, mutta ei siitä enää sen enempää. Tulevaisuus kertoo oliko Tehyn sopimus hyvä vai ei.

Jokelan tragedia taas yllätti koko Suomen järkyttävyydellään. Toivottavasti tulevaisuudessa vältyttäisiin vastaavilta tapauksilta ja otettaisiin vakavasti lasten pahoinvointi ja ennaltaehkäisevätyö. Päättäjien tulisi muistaa Jokela vielä tulevaisuudessakin, jotta eduskunnan salissa kuullut puheet eivät jäisi vain puheiksi.

Omalla kohdallani loppu vuosi oli onnistumisien suma. Ostimme vaimon kanssa omakotitalon ja vietimme siellä joulun läheisten kanssa. Vaimoni kertoi myös minulle ilouutisen, josta kerron lisää sitten lähempänä juhannusta.

Ei muuta kuin tulevaa vuotta odotellessa.
Hauskoja hetkiä uuteen vuoteen 2008.

Ei kommentteja: