tiistai 24. maaliskuuta 2009

SDP:n kannatus nousussa!

Tuoreen tutkimuksen mukaan SDP:n kannatus on edelleen nousussa. SDP:n suosio nousi 21,6 prosentista 21,9 prosenttiin. Keskustan kannatus vastaavasti on edelleen laskussa. Keskustan kannatus oli pari kuukautta sitten 19,5 prosenttia, nyt vastaava luku oli 18,9 prosenttia. Vuosi sitten kannatus oli 21,7 prosenttia, joten laskua on vuodessa tullut 2,8 prosenttiyksikköä.
Kokoomus oli edelleen suurin puolue 23,4 prosentin kannatuksella. Kokoomuksenkin kannatus oli laskenut 1,3 prosenttiyksikköä.

Hyvin todennäköisesti hallituksen eläkeuudistussoppa on edesauttanut suomalaisten käsitystä poliittisten puolueiden eroista ja aatteista.

Perussuomalaiset kasvattivat kannatustaan myös, heidän kannatuksensa oli nyt 8,1 prosenttia, kun edellismittauksessa se oli 6,5 prosenttia. Perussuomalaiset ovatkin kovalla vauhdilla tulleet vihreiden rinnalle, saa nähdä menevätkö vielä ohi kannatuksessa.

Tutkimuksen teki helmi-maaliskuussa viiden suurimman puolueen aloitteesta TNS Gallup. Sen virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa, ja haastateltuja oli reilu 2800.

Ei kommentteja: